събота, 31 януари 2015 г.

Бьоф Строганов

Тази рецепта видях в сайта на  Бон Апети. Тъкмо се чудех как да приготвя едно телешко месо. Имах и останалите продукти, като някои промених.


Бьоф Строганов





Продукти:
500 г телешко крехко месо
200 г гъби
3 кисели краставички
20 г краве масло
2 глави лук
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. горчица
100 мл шампанско
200 мл течна сметана
сол и черен пипер на вкус
олио

Приготвяне:

Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло.  
Пържи се в сгорещен тиган  до златисто и се изважда в чиния.
В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук. Тук се добавя и малко олио.
Прибавят се нарязаните на ивици гъби и когато станат златисти, се добавят нарязаните на ивички кисели краставички. 
Деглазира се с шампанското и се добавят горчицата и доматеното пюре.Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява  се допълнително със сол и черен пипер. Може да се поднесе  картофено пюре






8 коментара:

  1. Много апетитно ястие! Със шампанското сигурно се получава интересен вкус!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Светле, да шампанското му придаде един по-изискан отенък.

      Изтриване
  2. Ухааа, Веси! Много вкусно изглежда. Сигурна съм, че сосчето е уникално.

    ОтговорИзтриване
  3. Идвааам...Прегръдки за вкйусотията ,която си приготвила,Веселушке!:))))

    ОтговорИзтриване
  4. Весиии, и ти мина на класика! Това, както и да го приготвиш, все е вкусно ...а твоят вариант си е направо очарователен

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Друго си е мъж кулинар да ти направи комплимент, мерси Бате!

      Изтриване