Бьоф Строганов
Продукти:
500 г телешко крехко месо
200 г гъби
3 кисели краставички
20 г краве масло
2 глави лук
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. горчица
100 мл шампанско
200 мл течна сметана
сол и черен пипер на вкус
олио
Приготвяне:
Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло. Пържи се в сгорещен тиган до златисто и се изважда в чиния.
В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук. Тук се добавя и малко олио.
Прибавят се нарязаните на ивици гъби и когато станат златисти, се добавят нарязаните на ивички кисели краставички. Деглазира се с шампанското и се добавят горчицата и доматеното пюре.Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява се допълнително със сол и черен пипер. Може да се поднесе картофено пюре.
Много апетитно ястие! Със шампанското сигурно се получава интересен вкус!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Мерси, Светле, да шампанското му придаде един по-изискан отенък.
ИзтриванеУхааа, Веси! Много вкусно изглежда. Сигурна съм, че сосчето е уникално.
ОтговорИзтриванеИлианка, благодаря, услади ни се.
ИзтриванеИдвааам...Прегръдки за вкйусотията ,която си приготвила,Веселушке!:))))
ОтговорИзтриванеХайде де, Миленче, ей го де е Варна-София:)
ИзтриванеВесиии, и ти мина на класика! Това, както и да го приготвиш, все е вкусно ...а твоят вариант си е направо очарователен
ОтговорИзтриванеДруго си е мъж кулинар да ти направи комплимент, мерси Бате!
Изтриване