Много обичам курбан чорба, тази тук, не е традиционната, но пък е невероятно вкусна, една от най-вкусните чорби, които съм правила.
и си я заплюх, още, когато я видях, а и едно мило другарче ми я препоръча. Ето и моята супа, така, както я приготвих.
Продукти:
около 1, 200 свинско рагу от котлети с повечко месо
1 глава лук
1 морков
50 г целина (глава)
1 суха чушка
1 домат
1 к.ч. ориз
1/2 ч.л. червен пипер
1 к.л. лют червен пипер
1 1/2 с.л. брашно
1 1/2 с.л. олио
1 пълна с.л. краве масло
сол
черен пипер
джоджен (около 1 ч.л. сух сложих аз)
1 яйце
Приготвяне:
Илианка е ползвала плешка, но аз предпочитам за супа месото ми да е с кокал, по-силен е бульона.
Месото се слага да се вари, като се посолява леко, в около 3 литра вода. Аз варих в тенджерата под налягане, обезкостих и прехвърлих в друга тенджера. Лукът, морковите, целината и сухите чушки се нарязват и се прибавят при месото и бульона.
Добавя се и измитият ориз и варенето продължава. Малко преди края на варенето се изсипват и доматите, настъргани. Подправя се със сол и джоджен.
Олиото и маслото се загряват в тиган. Към тях се прибавя брашното. Разбърква се и се оставя на котлона, докато леко промени цвета си. Слагат се червените пипери.
Отмества се от огъня и се излива в супата, разредело с малко студена вода. Разбърква се супата, оставя се да заври.
Яйцата се разбиват с вилица. Изсипват се във врящата супата през цедка, като целта е да се образуват конци.
При поднасяне супата се поръсва с пресен магданоз.
Чудесен е и твоят вариант, Веси!
ОтговорИзтриванеВкусно сте си хапнали :)
Поздрави!
Благодаря за тази страшна вкусотия!
ИзтриванеЗапочвам деня гладен за курбан
ОтговорИзтриванеСпретна ли я?
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеИ аз обожавам курбан чорбите! Особено в студено време. Твоята е чудесна, Веси! Целувки!
ОтговорИзтриванеО, чудесна бе, чудесна!
Изтриване