Милинки
Продукти:
около 1 кг брашно
1 яйце
1 с.л. сол
3 с.л. кисело мляко
20 гр мая
400 мл хладка вода
За намазване:
60 гр маргарин/масло
100 мл олио
5 с.л. брашно
1 ч.ч. натрошено сирене
Приготвяне:
От изброените продукти
омесваме тесто, като предварително разтваряме маята в хладката вода. Аз меся в
машината за хляб, докато спре да лепне и
започне да отскача топката тесто. Намазваме тавата с маргарина. От тестото
правия малки топчета, колкото орех и ги редим едно до друго в тавата.
Оставям да втасат докато удвоят обема си.
През това време си правя кашата от мазнината, брашното и намачканото сирене, с която ще мажа
милинките.
Намазани с кашата ги изпичам на 200 градуса до готовност -
суха клечка, зачервяване или при почукване - кух звук. Може да ги
завиете да се задушат, но ние ги обичаме с хрупкава коричка. А отвътре са
пухчета.
Отдавна не съм правила, моите хора налитат повече на сладки неща. Ще се почерпя от твоите вкусни милинки! :)
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Мерси, Тили, почерпи се, нещо ми се бяха разбъркали горе продуктите, но ги пооправих.
ОтговорИзтриванеКак му харесаха на Роби милинки:)! Бяха по друга рецепта, но ще пробвам някой път и твоята, Веси!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ето ти повод пак да му направиш, Ивана! А пък ти ако споделиш твоята - и аз ще опитам нея.
ИзтриванеХубава седмица!
У дома обожаваме милинки, а твоите са такива пухкавелки!! Ама как ми се доядоха, а минава полунощ!
ОтговорИзтриванеВили, личи си че сме от едно тесто месени тез луди блогърки-кулинарки:) Нормалните жени си лягат в 21 -22 часа, че да са свежи и без бръчки:)), а при мен 1 часа си е постижение...
ИзтриванеАма пак не се даваме, нали?!?
Весе, а кога слагаш сиренето.? Не можах да намеря къде точно сиренето се слага. Иначе са перфектни! Да взема да врътна и аз едни.:)))
ОтговорИзтриванеАлечка, допълних горе - в кашата е сиренето, с нея се намазват отгоре. Мама правеше едни, дето вътре се слага сиренето, ама така по ми харесват на мене. Снощи те издирвах в скайпето:)
ИзтриванеЧудесни са, Веси! Сиренцето в кашата ли го добавяш? Грабвам си колкото се отчупи, да знаеш:))) Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеВ кашата, да, Кате, понякога ми се разместват редовете (нямам идея защо) и сиренето беше минало с ред надолу. Но допълних и в обясненията сега. Хубава седмица и за теб!
ИзтриванеГоляма вкуснотия са твоите милинки, Весе, трябва и аз д аги направя! Ама откъде да намеря тава с дълбочина 15 см? :( Поздрави и слънчева седмица!
ОтговорИзтриванеВале, тази тава си ми е от мама от сто години, е не чак де - мама е само на 70 :), много е удобна за питки, агънца и т.н., пък и алуминиева - печивата в тях са най-добри!
ИзтриванеПрегръдка!
Обичам милинки - чудесни са!, Весе,
ОтговорИзтриванеа и тортата, и супата с яйца са много интересни...
Благодаря, поздрави и хубава нова седмица!
Аз благодаря, Диди! Хубав старт на седмицата и от теб!
ИзтриванеДнес тъкмо за милинки си говорихме с една колежка. Каза "Сега като се прибирам, баба е обещала да ми направи топчета, ако знаеш само колко са вкусни!" И какво мислиш се оказаха топчетата, Веси, ами - милинки! :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са твоите, и аз бих си откраднала няколко топчета. :)
Усмивки!
Много обичам милинки, Веси! Чудесна са и твоите!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Гери, Светле, момичета, ама хубави са бабините милинки, нали, всеки ги знае!
ОтговорИзтриванеО-о, много обичам домашни милинки! Моята рецепта е мноого простичка, ще се постарая скоро да я споделя:) С удоволствие бих хапнала от твоите, ама си малко далечко!
ОтговорИзтриванеПетя, радвам се, че ти харесват моите милинки, ще чакам и твоята рецепта - още по-добре е, че са простички! Според магнитчетата на колко точно килиметра си:)))
Изтриване