Пилешки бутчета с гъби и лютеница
Продкти:
8 долни бутчета
250 гр гъби
400 гр лютеница
черен пипер
червен пипер
пушен пипер
босилек
сол
олио
Приготвяне:
Поставяме почистените и измити бутчета в глинен гювеч и ги осоляваме. Добавяме нарязаните гъби, а ако са по-дребни оставяме цели. Поръсваме с босилека, с черния, червения и пушения пипер. Размиваме лютеницата с чаша вода и я изливаме върху бутчетата. Накрая поливаме с малко олио, затваряме капака и печем около час и половина. Отхлупваме и оставяме да се зачервят бутчетата, течността почти се е изпарила. Много крехки и вкусни са.
За съжаление нощните ми снимки не са никак добри.
И по-нови снимки:)
Ау, изтървала съм ги тези при Вероника, но сега ти поправи тази несправедливост :)
ОтговорИзтриванеЧудесни са, Веси, много апетитни!
Е, веднъж и ти да изтървеш:) Опитай, Пепи - вкусни и бързи са!
ИзтриванеНе изтървах, когато блоговете бяха 100, рецептите нови и интересни :)
ИзтриванеА сега са стотици и дори не си правя труда да отварям повечето, камо ли да ги чета :)
А, не, има и сега много нови и интересни блогове и рецепти, по всяко време се раждат таланти, Пеп:)), да имах и повечко време само....
Изтриванете таланти се раждат, ама рецептите са едни и същи, с импровизации :)
ИзтриванеЕ, "топлата вода" отдавна е открита:)
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеБутчета с лютеница не съм приготвяла,но правя едни кърначета с лютеница.....,да си оближеш пръстите:)!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса рецептата,Веси и ще се възползвам!
Значи Миленче - договорихме се - ти правиш бутчетата, а на мен ще споделиш за кърначетата, че взех за през седмицата:)
Изтриване