Предлагам ви един много интересен и сочен сладкиш, който открих на страниците на списание "Кулинарен журнал", по-стар брой.
Сладкиш, сиропиран с бяло вино
Продукти:
6 яйца
150 гр захар
120 гр галета
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
300 мл бяло вино
150 гр захар
Приготвяне:
С дървена лъжица се разбъркват 6 жълтъка със 150 гр захар, канелата и индийското орехче. Добавя се галетата и разбитите предварително на сняг белтъци. Бърка се с лъжицата внимателно. Сместта се изсипва в намазнена форма с диаметър 25 см. Пече се до "суха клечка". През това време се сварява виното със 150 гр захар. Готовия сладкиш се залива топъл с топлия сироп. След няколко минути е поел сиропа. След изстиване е готов за консумация. Много ароматен, с деликатен вкус.
О, прекрасен е, Веси! Макар да не пия алкохол, това мисля, че ще ми хареса много. Обожавам кулинарните експерименти, а твоят е чуден и толкова ароматен, наистина. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната вечер ти желая!
Гери, радвам се, че не съм сама в непиенето на алкохол:), виж колко приятни начини има да го оползотворим:)
ИзтриванеВеси, все ни изненадваш с едни нестандартни рецепти. :) Сладкиша изглежда много съблазнителен с винената заливка. Трябва да го пробвам.
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдка, мила!
О, Хриси, аз пък какво да кажа за твоите - направо са изумителни, преградка!
ИзтриванеВесе, шашнА ме! Всеизвестно е, че не си падам по сладките неща, но това е ...За секунди си го представих със 100 мл бърбън и захарен сироп и щях да се задуша от кеф ...
ОтговорИзтриванеДавай, Бате, направи го по твоему:)
ИзтриванеВеси, много ароматен сладкиш!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд от мен!
Дани, мерси, нека да са хубави и твоите почивни дни!
ИзтриванеНаистина много оригинално, Весе! Ще трябва да изпробвам идеята! Слънчев уикенд!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам, Валя - пожеланото слънце днес ми дойде добре, нищо че в момента вали...
ИзтриванеХубава почивка за теб!
Много интересно сиропиране,Веси!Голяма майсторица си ми ти...........,прегръдки:))))))
ОтговорИзтриванеХей, Миленче...прегръщам те просто!
ИзтриванеКакво интересно предложение, Весенце!
ОтговорИзтриванеАлкохола се изпарява при варенето и остава само аромата. Представям си вкуса му. Непременно ще се направи!
На мен ми викаш да спра, а сама само вкусотии показваш.
Прегъдки, миличка!