Постен славяски гювеч
Продукти:
1 ч.ч. ориз
2 глави лук
2 домата
2 моркова
2 зелени чушки
2 червени чушки
олио
червен пипер
чубрица
черен пипер
сол
магданоз
5 ч.ч. вода (имах бульон от свинско месо)
Приготвяне:
В олиото се задушава ситно нарязаният лук, докато стане прозрачен. След това
към него се прибавят морковите, нарязани на малки кубчета и червеният пипер.
Налива се 1/4 от водата. Ястието къкри на тих огън. След това се добавят
зеленчуците. Чушките се нарязват на колелца, а доматите се настъргват на
едрото ренде. Аз сложих замразени чушки и домати от консерва.
Добавя се и оризът. Разбърква се и щом ястието заври, се
прехвърля в тава.
Долива се останалата вода и гювечът се овкусява с черен
пипер и чубрица. Поставя се в студена фурна и се пече при 180
градуса.
Ястието се
поднася горещо.
Обичам много ориз, а постен със зеленчуци - чудно! :) Весе, взимам порцийката, да знаеш. :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер ти желая!
Славянски гювеч обожавам,Веси,и без месо пак ще го уважа без никакъв проблем или липса :) .
ОтговорИзтриванеМного ти е вкусен твоя,харесва ми!
Гери, Роси, аз много рядко се сещам да го готвя, особено пък постен - май за пръв път, но ми трябваше гарнитура, та това измислих:)
ОтговорИзтриванеМного вкусно, Весе. От 100 години не съм яла такъв гювеч. Време е да го спретна. :)))))
ОтговорИзтриванеИ аз от толкова не бях яла, Аля:)
Изтриване