вторник, 13 януари 2015 г.

Таратор с репички

Обичам таратор. Обичам и репички. Ето един по-различен таратор. 





ТАРАТОР С РЕПИЧКИ

Продукти:


1 връзка репички
2 кисели млека
сол на вкус
1/2 връзка копър
2-3 ск.чесън
2-3 ореха
1-2 с.л. олио

Приготвяне:
Репичките се нарязват ситно на кубчета, разбъркват се с млякото, солта, олиото, счукания чесън и смлените орехи. Всичко се обърква. По желание може да се разреди с вода.







9 коментара:

  1. Правила съм подобен таратор Веси.Даже можеш да добавиш и малко спанак, става много вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елена, добре дошла:) и благодаря! Само със спанак (почти) не съм правила таратор, непременно ще опитам!

      Изтриване
  2. Мммм, таратор с репички, звучи страшно вкусно! Стига да намеря репички по това време, с удоволствие ще го направя, Весе! Такова свежо предложение, благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Валя, верно е свежо, дори ми е по-вкусен така таратора, от колкото с краставицата, по-пикантна е репичката. Има репички по веригите, пък ако щеш и цената им е по-добра от тази на краставиците.

      Изтриване
  3. Чуден е,Веси,трябва да направя и аз,поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. С репички не съм правила. Нещо свежо и по-различно. Ще опитам.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Този вариант го срещах някъде и мислех да го опитвам, но както и сега, не му е времето, а до пролетта се надявам да не забравя отново. Ще бъде голям кеф според мен с първите истински репички през март;) Поздрави, Весе!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, Марта, сега или напролет, но опитайте, приятен е таратора.

      Изтриване