сряда, 29 април 2015 г.

Има вечна любов!

Писала съм и преди – Любовта за мен е нещо важно, много важно, най-важното!
Кой може да  каже обаче що е любов…? Всеки го разбира и тълкува по един или друг начин. Уважавам това право. Но защо не рядко ми си случва да срещам неразбиране за своите възгледи. Сблъсквам се с хора, които не вярват в съществуването на тези най-висши и чисти чувства. За жалост, някои  отъждествяват любовта със секс, или още по-лошо – с пари…
Според мен така може да смята само един осакатен духовно човек, без да обиждам никого, защото това осакатяване може да бъде причинено от трети човек. 
Но трябва ли само защото ти не си успял да обикнеш, или теб не са те обикнали да отричаш, когато виждаш любов между двама души.  Нужно ли е да я подлагаш на съмнение, още повече, когато не ти влиза в работата.  А когато такива съмнения или твърдения  се изказват гласно – определено ме дразнят.
Едва ли не, някой се опитва да ме разубеждава, че не обичам или не съм обичана?!?
Аз знам добре какво чувствам, дори и целия свят да е против мене – Любовта ми я има и ще я има, докато съм жива, но ми горчи за друго...
Първо, че като че ли все повече редното, правилното, нормалното става „малцинство”, а пошлото, кухото, извратеното дори, се приема за нормално, може би, защото заема все по-големи размери по една или друга причина.
Именно това не искам да се случва…След нас има други поколения, нашите деца, внуци…трябва  ли да им внушаваме отсега, че чиста обич няма, че двама души не могат да бъдат верни един на друг…, че лъжите и изневерите са си нещо естествено…че преспиването с колегата/съседа си е в реда на нещата…?!? Че трябва да търсят партньор за леглото си според нагона си и под път и над път, а партньор за семейното гнездо – според парите…?!?
Не благодаря, аз не съм животно, нито се продавам!!!
Факта, че изглеждам добре, че привличам все още чуждите мъжки погледи може само да ме ласкае ... и нищо повече! Умея да се шегувам и разбирам шегите...но дотам!
Знам какво искам и какво имам! Живея честно и скромно, но обичам и съм обичана – това ми е достатъчно за да бъда щастлива! Благодарна съм за късмета и характера – за да имам всичко, което имам!
Ръководила съм се от принципа - даваш всичко и само тогава можеш (не непременно разбира се)и да получиш всичко!
Отдавна спрях да вярвам в суеверия, нито се срамувам, нито се страхувам да бъда искрена, дори в това толкова лично чувство! Когато има Любов – тя устоява на всичко, независимо от останалия свят!
В това искам да вярват и децата, и внуците ми…Всичко друго е измамно, поне за мен… Може да изглеждам старомодна, може да изглеждам смешна, но това съм аз...!!!



МОЯ  ЕДИНСТВЕНА  ЛЮБОВ
На Р...


И нека да злословят зли езици:
„такава обич няма на света”…
Аз  знам - във този век са единици,
изгарящи докрай във любовта!

И нека да завиждат, да говорят,
и подигравки в погледа им да чета,
дори с интриги нека  да замерят…
Аз знам – за любовта си ще умра!

В безсилие  дори любовници приписват,
говорят зад гърба какво ли не…
Но аз си знам – ти, дните ми осмисляш,
и съм щастлива само в твоите ръце.

На щастието ни малцина ръкопляскат,
опитва се да ни разделя кой и как ли не…
А увредените им умове и не допускат,
че аз, завинаги съм в твоето сърце!

Гордея се със факта, че съм само твоя,
и нямам нуждата и мисълта  за никой друг…
На тебе, е обречена завинаги душата моя,
не само за това, че ти си мой съпруг.

И съм щастлива, че си само мой и ти,
едно сме с тебе -  и прекрасно е това…
Не се страхувам да го изрека, дори
понякога ми иде да го изкрещя…

Нека всички да чуят, че е факт Любовта,
и че има все още - като нас екземпляри…
Не е важно да докажем това на света…
Но след нас…имат нужда от пример и вяра!


Защитено с авторско право

19 коментара:

  1. Веси,
    разбира се, че има истинска любов.Но не на всеки се случва да я изживее.Тя е неподвластна на парите и секса.Тя е чиста, искренна, неподвластна на времето и пространството.Обикновено по - старото поколение е изпитало тази чиста любов. Днес за жалост такива изконни ценности като брака , семейството, децата, искрените и чисти взаимоотношения, взаимопомощ и любов в семейството и между познатите и приятелите се приемат като нещо ненормално.За съжаление ненормалното започва да се приема за нормално - като например хомосексуални партньори да отглеждат деца и да сключват брак и др. подобни.
    Поздрави ! Пожелавам ти любовта и разбирателството винаги да те съпътстват .

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има, мила, има истинска любов и ти си една от щастливките, на чието рамо тя е кацнала! Напук на всички "неверници" я подклаждай и пази, както само ти умееш, защото любовта е безценен дар, за който не всеки е достоен! Два погледа могат да се срещнат и да замръзнат навеки втренчени един в друг, да горят със нежен плам. Могат и да се разминат. Някои хора имат много бърз, "шавлив" поглед ;)) , та никога няма да разберат тази магия и да изпитат истинската любов, затова и не вярват. Просто така е устроен света.
      Прегръщам те, Весе! Бъди безкрайно щастлива!

      Изтриване
  3. Вярвам в нея, изживявам я, пожелавам на всички хора да я усетят. Прекрасни стихове, прелестна публикация. любов, щастие и всичко най-добро ти желая, Веси!

    ОтговорИзтриване
  4. Веси,целият ми досегашен етап в живота ми е следствие на любовта....,истинската,неподправената и безкорестната любов,а в чатност родителската,съпружеската,братската,приятелската.....
    Истинската любов не е химера(живея вече 25 години окриляна от нея),но тя е капризна,изискваща,нежна.доминантна,тиха,темпераментна, а бе с една дума МНОГОЛИКА!
    Но дори и толкова изискваща и претенциозна е такова щастие тя да се посее в сърцето и ума ти....Сладост!Аз от своя страна показах тази сладост на децата си и сега с цялото си сърце и душа се наслаждавам на изявата на техните любови...Щастлива съм ,че израстват като екипни и семейно ориентирани същества,склонни да даряват партньорите си с любов и уважение....Гордея се с тях!
    А относно мнението ти,че около нас се втълпява,че любовта е химера съм съгласна и точно толкова ядосана и гневна като теб приятелко моя!Това грубо вмешателство в естетвената същност на човека е престъпление.........
    Прегръдки от мен и нека щастието е констатнта в дома ти!

    ОтговорИзтриване
  5. Не всекиму е дадено щастието да живее, обграден с толкова много споделена любов, Весе. И не всеки има нагласата да говори за нея открито в публичното пространство. Пази я, заслужава си! И дано тази любов те съпровожда през целия ти живот! Пожелавам ти го от сърце!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви много за тези думи на разбиране, подкрепа и приятелство. Давате ми увереност, че има и други "екземпляри от нашия вид":)) И да знаете, че сте ми много ценни! Прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване
  7. Веси, прекрасно е, че с мъжа ти сте се намерили и се допълвате. Има, разбира се истинска любов! Човек само трябва да се отвори за нея и да я приеме! С моя мъж сме вече 10 години и се обичаме от първия миг, в който се срещнахме♡ Отдавна спрях, обаче да обяснявам, че нашата любов е истинска и че сме влюбени един в друг. Спрях, защото няма никакъв смисъл, личи си по поведението ни и може би останялите го видяха и спряха да коментират. Най-добрата ми приятелка и съпругът и са влюбени вече 20 години, и ако ги видиш, може да си кажеш, че са гаджета от вчера:)
    Радвам се, че има хора които вярват и знаят от опит;)

    ОтговорИзтриване
  8. Жани, приветствам с най-голямо удоволствие и вашето щастие. Ние сме заедно с мъжа ми от 28 години и не само, че не ми е омръзнал, ами гледаме всяка свободна секунда да прекарваме заедно. И си права - все още съм влюбена в него и смятам дори, че с всеки изминал ден го обичам повече от предния. Да,тези, които ни познават знаят, и не че дължим на някой обяснения, но понякога ме отвращават "празните" хора, които за жалост нерядко дават и пример на околните.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Веси любов има, но не всеки има очи и сърце да я види и запази! Аз съм с моята половинка от 10 години, и съм щастливка. А около мен раздори, разводи и интриги. Но истински съжалявам, когато децата страдат заради родителите си. Ето за това ми е мъчно, за невинните дечица :(((

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Теди, а после те самите израстват без вяра и без семейни ценности и не знаем дали няма да попаднат на нашите деца, възпитани в добро, и вярващи че го има и да останат разочаровани...Разбира се има и дечица, от такива семейства, които обратното - отвратени от примера на родителите им създават стабилни семейства, всеки пречупва през своя мироглед принципите и вижданията си.

      Изтриване
  10. Така и трябва да е. Подлага ли се на съмнение, то може да се случи. И чуждото мнение е последното, което ме вълнува.
    Обичайте се все така,, Весе!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Марте, позитивното мислене не е нещо за пренебрегване. Колкото до чуждото мнение, не зная, понякога се абстрахирам и аз, но не може съвсем, нали все пак живеем в общество, не може да бъдем изолирани, може би по правилно е да се опитваме да оборим неправилното мислене...

      Изтриване
  11. Това са празни хора, хора с празни души, които копнеят за такова чувство. Те мечтаят да го усетят поне за малко, поне за миг. Но съдбата ги е наказала, заради завистта им и неумението или по-точно не желанието им да запазят това свято чувство, чувство наречено Любов. За тях любовта е нещо смешно и не нужно в наше време, но убедена съм, че ако имахме възможност да надникнем в душите им, ще видим, колко копнеят те за него. Но те са прекалено слаби за да си признаят. А ти, ти си много смела. Имаш смелостта пред целия свят да извикаш за любовта си и това е правилно.
    И както казва свекърва ми:"Любовта е книга и с милиони страници. Щом я отвориш, виждаш глава "Уважение", прочитайки страница след страница стигаш до следващата глава "Компромис", по натам те очаква глава "Загриженост за близкия до теб човек и т.н. т.н." Който пропусне поне една глава от този роман е загубен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ах, мила моя приятелко...настръхнах, като четох това...Благодаря ти за разбирането, благодаря ти за силните, хубави думи, които си ми написала, за мъдрите думи на свекърва ти (специално искам да и благодариш от мен). Липсваше ми тук. Силно те прегръщам!

      Изтриване
  12. Отговори
    1. Зори, ще разбереш точно след един месец:)))
      Близначе съм:))(най-добричкото:)))

      Изтриване
  13. vesela, всички сме усетили, че живота без любов е празен! Чудесна публикация! Благодаря ти и честит празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честит празник и от мен! И благодаря за писещението, и за одобрението! Хубава вечер!

      Изтриване