вторник, 7 април 2015 г.

АГНЕШКА СУПА С МАГДАНОЗ



Да ви подсетя за тази супа и да ви предложа още една много вкусна 

АГНЕШКА СУПА С МАГДАНОЗ
/дори двамата неядящи магданоз я харесаха :thumbup:/



Продукти:


300-400гр. агнешко месо
сол
2-3 с.л. масло
1 връзка ситно нарязан зелен лук
1с.л. брашно
1 връзка нарязан магданоз
1 яйце
3-4 с.л. кисело мляко

Приготвяне:


 Месото се нарязва на малки късчета и се вари в студена вода. Посолява се. Когато е наполовина сварено леко се запържват в маслото зеленият лук, брашното и магданозът, сместа се разрежда с част от бульона и се изсипва в супата. Вари се до готовност на месото и супата се застройва с яйцето и киселото мляко.

*Рецептата е от стар великденски брой на "Кулинарен журнал за жената"


Тази рецепта и изпълнението и са стари, тази година не съм купувала още агнешко.

4 коментара:

  1. Весе, много обичам тази супичка. Но, аз й добавям още пресен девисил и джоджен. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Принципно и аз на агнешка супа слагам девисил и джоджен, а и една уникална подправка, но рядко намирам - калоферче. Но тук магданоза е повече и не търпи, тази си е само магданозена.

      Изтриване
  2. Чудно. Не му се впрягай на Ванката

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Дзверче. Ааа, Иван е стар приятел, не му се впрягам, само казвам, защо в случая не съм сложила от тези подправки, а иначе той е голям майстор и мога само да се уча от него:)

      Изтриване