четвъртък, 9 април 2015 г.
Пълнени картофени топки с агнешко месо
Пълнени картофени топки с агнешко месо
Продукти:
1 кг. картофи
300гр. агнешко месо
500гр.извара
2 – 3 яйца
1 глава лук
Магданоз
черен пипер
Сол
1 кубче гъбен бульон
Галета
Олио
Приготвяне:
Картофите се сваряват цели. Обелват се и се намачкват на пюре с прибор. Добавя се изварата, сол на вкус и яйцата. Омесва се и се оставя в хладилника да отлежи. През това време се нарязва месото на много ситно, аз меля в робота. Поставя се в тиган с олио да се запържи. Когато се запържи месото се добавя лука и магданоза и се обърква за няколко минути на котлона. Прибавя се и черния пипер и кубчето бульон. Оставя се да изстине. Взема се от картофената смес, около лъжица-две и се разстила на дланта. С лъжичка се поставя плънка от месото в центъра и притискайки се завива и оформя на топче. Топчетата се овалват в галета и се изпържват в маслена баня. Поднасят се със салата според сезона. Опитайте, много е вкусно!
Забележка:
Топките могат вместо да се запържват да се овалят в брашно и да се пуснат вряла вода да се сварят за около 10 минути. Трябва обаче да не се допуска завиране на водата, за да не се разпукнат топките. Вече готови се поливат с масло, запържено с малко червен пипер. Така ястието е по-диетично и леко.
Рецептата зная от майка си.
Съжалявам за лошата снимка, но е стара, приготвяла съм рецептата преди години, но си заслужава да я има тук.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеМда, без да искам изтрих коментара, вместо отговор, цъкнах изтрии, но благодаря за оценката, Дзверче!
ИзтриванеИ баничката и топките са прекрасни....Двоумя се но първо ще хапна от картофените прелести и после баничка:)!Браво ,Веселушке!
ОтговорИзтриванеМиленче, май ще си допаднем и по апетит, и аз така все се чудя от кое да почна:))
Изтриване