петък, 24 април 2015 г.

Унгарски гулаш

Унгарски гулаш


Продукти:

1кг крехко телешко месо
6-7 глави лук½  кг картофи2-3  моркова
3-4 скилидки чесън
1 люта чушка
1000мл телешки бульон
1 ч.л. сладък червен пипер
1/2 ч.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. кимион
100 мл шампанско

дафинов лист
50 гр масло
олио
черен пипер
сол


2-3 чушки – зелена и червена
4-5 стръка пресен лук
магданоз



Приготвяне:


Загряваме 4-5 с.л. олио и маслото и запържваме нарязания на едри полумесеци лук, докато започне да се карамелизира. Слагаме нарязаното месо и запържваме,  да хване коричка. Наливаме бульона и намаляваме котлона. Периодично разбъркваме. Варим около час и добавяме сладкия и пушения пипер, нарязаната люта чушка, чесъна, морковите  и нарязаните на едри парчета картофи. Слагаме дафиновия лист. Захлупваме и увеличаваме котлона. Варим 30 минути, или докато картофите се сварят, подправяме със сол и черен пипер, наливаме виното и слагаме малко ситно нарязани пера зелен лук. Оставяме още 5 минути без капак, за да се изпари виното. При сервиране поръсваме с нарязан пресен магданоз.










Няма коментари:

Публикуване на коментар