Рецептата ми каза майка ми преди няколко години, а тя я яла при сестра си преди време и се опита да възстанови. Обаче като опита - рече "Не е това":). Въпреки, че не беше "това", се оказа лесно и вкусно. Обаче количеството ни се опъна, така че намалете го.
Скумрия със зеленчуци в тенджера под налягане
Продукти:
1.5 кг скумрия
2-3 големи глави лук
1 буркан кисели краставички
5-6 бр. големи моркови
300мл. домати от консерва
зърна бахар
зърна черен пипер
2-3 дафинови листа
1/3 ч.ч. олио
1/3 ч.ч. вода
сол
1 лимон
Приготвяне:
Всички продукти се нарязват на кръгчета. Нареждат се последователно лука, киселите краставички, рибата, предварително осолена, доматите и лимоните. Залива се с олиото и водата, добавят се подправките, тенджерата се затваря и се вари 10-15 минути от момента, в който започне да съска.
Аз оригинала не съм опитвала, така, че мога да кажа: Това е рецептата! Чудесия! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотна е станала! Както обичам скумрийка..мммм:)
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеизползвам тенджера под налягане за приготвяне на здравословни ястия.Чудесно се задушава храната в нея.Има няколко теории, според които готвенето по този начин е здравословно - по - кратка е обработката и тенджерата е херметически затворена.А другата теория е, че така се губят много витамини от високото налягане.Аз обаче мисля, че ястията стават по - вкусни, и по - здравословни.Чудесна е станала скумрийката.Правила съм по този начин не само скумрия, но и друга риба.
Поздрави !
Кате, Траяна, Елена, радвам се, че ви харесва, ще пусна по-нататък и въпросната мамина рецепта, т.е. тази на леля, която накрая ни сподели и направихме:)
ОтговорИзтриване