Продукти:
200 мл. прясно мляко 1 ванилия 7 с.л. захар 2 с.л. желатин 200 гр. кисело мляко
200 гр. млечен продукт от Лидл, подобен на фина извара
сладко от боровинки |
Приготвяне:
Загрейте млякото и захарта на котлона. Добавете към него предварително разтворения и разтопен желатин. Разбийте киселото мляко заедно с млечния продукт с пасатор добре, за да се получи гладко. Изсипете го в дълбок съд и прибавете на тънка струя прясното мляко, като постоянно бъркате. Крема се разлива в купички и се оставя да стегне в хладилника. Нужни са 1-2 часа, може и повече.
Когато кремът е стегнал, извадете чашите от хладилника и ги топнете за няколко секунди в съд с гореща вода. След това обърнете върху чиния за сервиране. Ако имате затруднения, използвайте много остър гладък нож, за да обиколите с него по ръба на чашата. Полейте със сладкото и се насладете на един свеж и непретенциозен десерт
Много любимо кремче....След вечеря ще отскочим за десерта,Веси:)))
ОтговорИзтриванеХайде, де, още ли не сте вечеряли, че си лягам след малко:))
ИзтриванеОоо, колко ми харесва само! Нещо като братовчед на панакотата. :) Веси, много ми е по вкуса кремчето ти, чудничко! Поздрави и хубава вечер ти желая!
ОтговорИзтриванеГери, аз така го и бях кръстила - панакота, после дъщерята го оприличи с парфе, но все пак реших, че ще си му сложа по-нашенско име:)
ИзтриванеВкусно бе!
Веси,
ОтговорИзтриванепрекрасно кремче.Правила съм преди години подобни желирани десерти, но само с кисело мляко.Твоят вариант е една по - различна рецепта, която е станала чудесна.
Поздрави !
Елена, можех и само с кисело мляко да направя, по-скоро идеята ми беше да е със сметана, но нямах, за това се роди така:))
ИзтриванеВкусно и лесно, ще му се зарадват у дома, че аз кремчета много-много не обичам:)
ОтговорИзтриванеВсе ще има някой доволен, надявам се :)
ИзтриванеПрелест! Лек, вкусен, свеж десерт! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИдеалният десерт,Весинка,мигом ти отмъквам една порция!Много свеж и нежен е!Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, Роси, много ме зарадва одобрението ви!
ОтговорИзтриванеМного хубаво. Аз го правя без изварата и много ни харесва. Като ходим до столицата:)), ако се сетя, ще потърся продукта, за който пишеш. Благодаря!
ОтговорИзтриванеМерси, да и без изварата става. А може и по кафенце да изпием, ако сигнализираш:)
ИзтриванеБих му сложила отгоре една какаова бисквитка и като го обърнеш, ще си легне кремчето върху нея. Вкусно е Весе!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея за бисквитката!
Изтриване