събота, 13 юли 2024 г.

ЯХния с пиле, лук и тиквички

Тази рецепта видях Тук, при Светлето откривам лесни и вкусни рецепти и чудесни снимки.








6 сварени пилешки бутчета 

2 големи тиквички

2 големи глави лук

1 зелена чушка

две-три скилидки чесън

1 домат

чаена лъжичка червен пипер

сол

олио

пресен магданоз



Начин на приготвяне:

Пилето ми е сварено, бульонът оставям настрана.

Нарязвам лука на едро, тиквичката на кубчета.

В олио около 3 супени лъжици на слаб котлон задушавам лука и чесъна.

Прибавям червения пипер, нарязаната тиквичка, нарязаната на ситно чушка, нарязан магданоз .

Наливам от бульона.

Когато и тиквичката омекне добавям нарязан на ситно домат и посолявам.Ако в бульона има сол, тук е съвсем малко.

Слагам и месото да си поема от соса.

Готвя до омекване на зеленчуците.