Тази рецепта видях Тук, при Светлето откривам лесни и вкусни рецепти и чудесни снимки.
6 сварени пилешки бутчета
2 големи тиквички
2 големи глави лук
1 зелена чушка
две-три скилидки чесън
1 домат
чаена лъжичка червен пипер
сол
олио
пресен магданоз
Пилето ми е сварено, бульонът оставям настрана.
Нарязвам лука на едро, тиквичката на кубчета.
В олио около 3 супени лъжици на слаб котлон задушавам лука и чесъна.
Прибавям червения пипер, нарязаната тиквичка, нарязаната на ситно чушка, нарязан магданоз .
Наливам от бульона.
Когато и тиквичката омекне добавям нарязан на ситно домат и посолявам.Ако в бульона има сол, тук е съвсем малко.
Слагам и месото да си поема от соса.
Готвя до омекване на зеленчуците.