Понякога щастието е толкова осезаемо, толкова близо до вас и толкова категорично, че само трябва да имате очи, за да го видите, сърце, за да го уловите и характер, за да го задържите! И да го превърнете от поредица от мигове - във вечност! От ежедневие - във начин на живот! И тогава не са ви нужни нито други любови, нито бляскава кариера, нито царски палати, нито злато, бижута и коли...тогава всичко ви е достатъчно! Прощавате си грешките, заедно се учите да не рушите, а да градите, заедно боледувате и заедно празнувате! Заедно постигате всичко! Тогава ви е достатъчно, че всяка сутрин се будите един до друг, тогава ви е трепетно, дори след няколко часа раздяла, тогава целият ви свят е пълен, тогава имате всичко! Не, не живеете в розови мечти, но мечтите ви са общи и всяка една осъществена ражда следваща. Не, не спирате да се развивате, но го правите естествено, без пресилване и учейки се един от друг. Не, не спирате да критикувате, да спорите, да сте гневни дори, но го правите в името на своето общо усъвършенстване! Не, не защото се задоволявате да искате и получавате малко, а защото не се щадите да давате много, да давате всичко.Във всеки един миг не спирате да обичате и да подчинявате всичко останало на това! Кой би могъл да каже чувствата ли са водещи или разума, а може би е нужно достатъчно и от двете!
И всичко има само едно име - Любов!
Благодаря на Бог, че ми я изпрати и пожеланието ми днес е молитва за здраве, дълголетие и ... другото си го можем!
Благодаря на Бог, че ми я изпрати и пожеланието ми днес е молитва за здраве, дълголетие и ... другото си го можем!
Шоколадова торта
Тортата за празника е, както каза дъщерята обикновена:), но пък по вкуса на рожденика. Както винаги причината да направя по-сложна торта е в липсата на време, заделихме го за други занимания:)) Идеята видях при Вики, но промених доста, така че вкуса е доста различен, вида горе долу повторих, най-лесен ми се видя, макар друго да ми се въртеше в главата.
Често да ви кажа направата на тази торта отнема сигурно половин час, без да броим изчакването да стегне. Сутринта за 15-20 минути направих блата и крема, стегнах в ринга и оставих в хладилника. Прибрахме се в 16 часа, направих глазурата и крема за шприцоване, украсих, пак в хладилника. Толкоз!
Парче ще черпя по-късно.
Продукти:
Блат:
280 гр обикновени бисквити
125 гр масло
Крем:
300 гр черен шоколад
400 мл сладкарски крем от Лидл
250 гр маскарпоне
250 гр рикота
200 гр цедено мляко Олимпус
120 гр захар
1 пак. желатин
Глазура
100 гр черен шоколад
100 мл течна сладкарска сметана
Украса:
100 мл крем сладкарски от Лидл
40 гр черен шоколад
2 п. стабилизатор за сметана
Приготвяне:
В робота натрошавам бисквитите, добавям маслото и отново пулсирам. Разпределям сместа във форма за торта с подвижен ринг, като оформям и борд. Слагам в хладилника, докато разбия крема. Смесвам маскарпонето, рикотата, цеденото мляко, захарта. В друга купа разбивам сладкарския крем и разтопявам шоколада в МВ. Смесвам трите смеси. Разтварям в 2-3 с.л. вода желатина и стопявам на водна баня. Добавям го към крема, изливам върху основата на тортата. Прибирам в хладилника да стегне за няколко часа. Загрявам сладкарската сметана, добавям шоколада и бъркам до стопяването. Изливам в центъра на тортата, като внимателно завъртам, да се облее цялата торта отгоре, без да потича по стените. Слагам в хладилника за 10 минути. През това време разбивам сладкарския крем, добавям половината от стопения шоколад в МВ и стабилизатора. Разбивам. Шприцовам от този крем по ръба на тортата. С останалия шоколад правя шарги отгоре върху глазурата. Тортата е готова:))