Погача с Метвурст
Продукти:
1 глава лук
150 гр поизсъхнало сирене
1 ч.л. сух риган
1/2 връзка магданоз
1 яйце
600 гр наденица метвурст
2 с.л. доматено пюре
черен пипер
150 гр извара
7 с.л. прясно мляко
6 с.л. олио
1 ч.л. сол
300 гр. брашно
1 бакпулвер
Приготвяне:
Магданозът и лукът се нарязват на ситно. Сиренето се натрошава на дребно, яйцето се разделя. Омесва се месото от наденицата, белтъкът, лукът, подправките, доматеното пюре и черният пипер. Накрая се прибавя сиренето. Изварата се разбърква с 6 с.л. мляко, олиото и солта. Брашното се пресява с бакпулвера и постепенно се омесва с изварената маса. Тестото се разточва на правоъгълник с размери около 50/30 см. Отгоре се намазва с месната плънка и се навива на руло по дължина. С остър нож рулото се нарязва на около 10 парчета с дебелина около 5 см. Нареждат се в намаслена тава с диаметър 25 см с отрязаната част нагоре и леко се разплескват с ръка. Отгоре погачата се намазва с разбития с останалото мляко жълтък. Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 40 минути до златисто. За да не прегори може да се покрие с хартия за печене. Преди сервиране може да се поръси с магданоз.