Рецепти за пълнени чушки с кайма и ориз има много, у дома са любими по всякакъв начин.
Сега ще ви представя вкусните чушки на Ани от Вкуснотека
Пълнени чушки с доматен сос
Продукти:
10 почистени червени чушки – пресни или замразени /аз правих с пресни зелени /
½ кг кайма
1 к. ч. ориз
1 глава лук
няколко скилидки чесън
копър
1 морков
2 ч.л. джоджен
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
1 л. доматен сок от консерва или пресен
зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
червен пипер
вода
Приготвяне:
Разбъркваме суровата кайма с измития ориз, нарязаните на ситно лук, чесън и копър и настъргания на ситно морков. Добавяме подправките и разбъркваме добре.
Посоляваме отвътре чушките и рязваме връхчетата им. Напълваме ги. Топваме във брашно. Подреждаме ги в тава, поръсваме едно кубче зеленчуков бульон, червен пипер и заливаме с доматения сок. Поливаме със зехтин и наливаме вода до средата на чушките. Печем в загрята фурна на 200 градуса час, като по средата на времето обръщаме чушките, за да се изпекат равномерно.
Снимката ми е стара:)
Ето и по-нова, брей, надобрявам:))06.02.2020г.