Пролетта чука на прозорците ни с клонка разцъфнало дръвче, макар вятъра, който я поклаща да е по-скоро с дъх на зима. Но слънцето упорито опитва да надникне и да стопли не само телата, но и душите ни.
С идването на топлото време на трапезата ни освен зелената салата, ще ни се хапва и агнешкото месце. То си е най-вкусно запечено, или още по-добре пълнено, но...почакайте - всеки ден не е Великден:))
До тогава това предложение ще ви задоволи - хем е разнообразно, хем вкусно. Видях го и го приготвих преди време по рецепта на Еми Таракчиева. Доста вкусни неща може да намерите там.
Продукти:
500 г агнешко месо
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. краве масло
2-3 с.л. брашно
1 жълтък
сол
черен пипер
лимонов сок
1-2 варени яйца
няколко стръка див лук и нарязана кисела краставичка
Приготвяне:
Сваряваме агнешкото месо, като във водата добавяме универсална зеленчукова подправка (моята е домашна)или кубче бульон.
Разтопяваме маслото в тенджера, добавяме брашното и го запържваме леко. Прибавяме прясното мляко и бульон до желана гъстота. Разбиваме жълтъка с няколко капки лимонов сок. Добавяме към него малко от горещия сос, като разбъркваме и изсипваме сместа обратно в соса. Подправяме със сол, черен пипер и още лимонов сок, ако е необходимо.Добавяме агнешкото и го оставяме леко да покъкри. Сервираме гарнирано със ситно нарязани варени яйца, малко див лук и кисели краставички.