неделя, 15 март 2015 г.

Кюфтенца - кълбенца


Идеята за тези кюфтенца видях н информационната агенция ПИК. Получиха се много интересни и вкусни.



Кюфтенца - кълбенца

Продукти:

1/2 кг кайма
1 яйце
1 суха филия хляб, накисната във вода и изстискана
1 гл.лук, ситно нарязана
чублица
черен пипер
чесън
сол

бутертесто (ползвам разточено на правоъгълници на ЛИДЛ)



Приготвяне:

Омесваме каймата с останалите продукти и оставяме да отлежи 1/2 час. Оформяме кюфтенца с големината на орех. Нарязваме бутертестото наленти по дължина, широки 1/2 - 1 см. навиваме лентичките около кюфтенцата, като кълбенца. Поставяме в намаслена тавичка и печем до зачервяване на бутертестото на 200 градуса.
Опасявах се, че каймата може да остане сурова, но си се опекоха чудесно, едновременно с тестото.

А може и така:)




10 коментара:

  1. Много са сладурски, за пръв път виждам такива:)

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, много са сладурски тези кюфтенца- кълбенца, ще си отмъкна едничко. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз за първи път виждам, а е страшно оригинално. Някой път ще изненадам гости с това, чудно е, Веси, и благодаря, че сподели. :)
    Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  4. Весели вкусни кълбенце!!!:))) Много оригинално :)))

    ОтговорИзтриване
  5. наистина оригинално изпълнение - хареса ми определено.
    Весе, продължаваш да изненадваш всички.

    ОтговорИзтриване
  6. Ама,че са забавни,дори и заглавието им е симпатично,Веси!Много сполучлива идея,несмънено вкусна!Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Дали ще мога да размотая някой-друго кълбенце с уста, Веси :)))))

    ОтговорИзтриване
  8. Сладурански са, ще трябва да опитам и аз да ги замотая:)

    ОтговорИзтриване
  9. Наистина са страшно оригинални,определено няма да пропусна да ги приготвя някой път.Благодаря за идеята :)

    ОтговорИзтриване
  10. Много се радвам, че ви хареса идеята, наистина са ефектни.

    ОтговорИзтриване