вторник, 23 януари 2018 г.

Пепчовата баварската салата

Пак със салата, по рецепта на другарче, но понеже Пепчо е нетърпелива, ето постарах се да покажа изпълнението скоро след приготвянето:), обичайно снимките ми отлежават месеци, че и години.

Опитвала съм купешка баварска салата - не ми допада. Но на Пепчо се доверих естествено и не сгреших - много лесна и вкусна.



Продукти:
1 кг картофи
1 буркан кисели краставички
1 голяма глава червен лук
250 г шпеков салам

1ч.л. пресен копър
сол на вкус
150 г майонеза
150 г кисело мляко
2 с.л. горчица
сок от 1/2 лимон



Приготвяне:
Лука се нарязва на тънко,  шпековият салам на лентички, краставиците на кубчета, по 1 см.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета по 1,5 см. Сваряват се в подсолена вода и се отцеждат.
Разбъркват се майонезата, горчицата, киселото мляко, сока от лимон и копъра.
Нарязаните продукти - лук, краставички и шпеков салам се разбъркват с картофите.
Прибавя се соса към нарязаните продукти и се разбърква добре. Оставя се да се охлади и  престои, за да се смесят вкусовете.


4 коментара:

  1. Сигурна съм ,че у дома ще се хареса мнооооого!Чудна салата,поздрави и за двете Ви сладурки!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    тази салата наистина е много лесна,а и вкусна за приготвяне особено за посрещане на гости.Сигурна съм,че на всички ще се хареса затова я записвам точно в този вариант.Правя подобна с грах.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване