сряда, 24 януари 2018 г.

Бъркани яйца със селъри

Получаваме в пощенската си кутия седмичната брошура на "Кауфланд", освен че ни осведомява за нови продукти и промоции в магазина, в нея има често и доста интересни рецепти. Тази, която сега ще ви покажа е точно от там и веднага си я харесах. Изрязах и заделих. Наскоро колега ме подсети, коментирайки, че може да приготвя само яйца, по сто начина. Обзалагам се, че за доста от вас, пък и за мен това ще е 101 вариант, колкото и варианта да съм правила, не ми беше идвал наум и този, но ето...



Продукти:
3 - 4 яйца
2 с.л. масло
3-4 с.л. заквасена сметана (по оригинала е течна, но аз нямах)
1 стрък селъри ( американска целина)
сол
черен пипер ( в оригинала - бял)



Приготвяне:
Стръка селъри се почиства, измива, разцепва на две и се нарязва на кубчета. Задушава се в маслото за кратко, да остане леко хрупкаво. През това време яйцата се разбиват със сметаната и 2-3 с.л. вода. Изсипват се при селърито и внимателно се разбърква. Пържи се няколко минути, до желаната от вас консистенция. Подправя се с пипера. Аз похапнах с чеснова франзела, останалите не се престрашиха. За тях селърито е табу, въпреки, че аз упорито се опитвам да го въведа трайно в кухнята си, харесвам го. Засега само в супите не го усещат, а и салата "Мимоза" хапваха преди, сега се правят, че не са знаели какво съдържа, та затова яли:(((


2 коментара:

  1. Веси,
    чудесна идея, не съм ползвала селари по този начин с яйца.Но мисля,че се е получило свежо и вкусно ястие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Понякога такива простички неща не ни хрумват, опитай:)

      Изтриване