Продукти:
300-400 гр гъби
1 морков
1 глава лук
1-2 картофа
домашна зеленчукова универсална подправка(може и вегета)
1 ч.л. майорана
1 дафинов лист
1 с.л.брашно
200 гр заквасена сметана
Приготвяне:
Задушавам лука и брашното, добавям около 2 литра вода, гъбите, (смляни в блендер, месомелачка, настъргани на ренде или ситно нарязани), моркова и картофа също рендосвам на едрото ренде и добавям подправките. Всичко ври около 40 мин., после добавям сметаната и като заври свалям от котлона.
В студените зимни дни е хубаво да сервираме топла супа, към вечерното меню, през деня всеки е по работа.
Чудесна топла супа с гъби и сметана Веси.За студеното време навън е прекрасна.Благодаря за идеята, ще я пробвам.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки !
Пък и не си отива тоя студ, уж все съобщават за затопляне, пък аз не го усещам:(
ИзтриванеМай е време пак за сгряваща супа!