По идея на Вики
Продукти: (тава с размер 26 см)
10 листа кори за баница
250 гр пушено пилешко бутче
100 гр настърган чедар
200 гр сладкарска извара (всъщност не е сладка)
ч.л. сол
100 грама масло
1 бакпулвер
3 с. л. брашно
1 с. л. майонеза
5 яйца
Начин на приготвяне:
В купа смесете настъргания чедар, нарязаното пилешкото месо и изварата. Посолете.
В купа разбийте яйцата и добавете разтопеното масло. Добавете три супени лъжици брашно, а като добавите и бакпулвера и разбъркате ще бухне.
Добавете и майонеза и разбъркайте отново.
Намажете дъното на кръгла тавата с малко олио.
Вземете една кора и я намажете с олиото, с четка.
Върху нея поставете друга кора и я намажете с няколко лъжици от яйчената смес. Заделете смес за намазване.
Поръсете с размесеното пилешкото месо с чедъра и изварата.
Завийте кората на охлювче и го поставете в центъра на тавата.
Направете същото с останалите кори, като ги редите в кръг около първото охлювче.
Намажете баницата с останалата ви смес и печете в загрята на 200 градуса фурна на средно ниво на скарата около 25-30 минути или до златисто зачервяване.
Извадете баницата от фурната и я покрийте с чиста кърпа, оставете да се охлади няколко минути. Поднесете топла, нарязана на парчета.
Чудесно и приляга чаша зелев сок:)
Няма коментари:
Публикуване на коментар