Рецептата е от близкия изток, известна още като меш ом али, но аз я видях при Вики.
Много лесен и много вкусен десерт, доста сладък.
Продукти за тава с размер 30х25 см:
1 пакет кори за баница (400 гр)
1 консерва подсладено кондензирано мляко (380 гр)
200 мл течна сладка сметана
300 мл прясно мляко
125 гр масло
пудра захар
чай матча на прах
зрънца от нар
1 пакет кори за баница (400 гр)
1 консерва подсладено кондензирано мляко (380 гр)
200 мл течна сладка сметана
300 мл прясно мляко
125 гр масло
пудра захар
чай матча на прах
зрънца от нар
Начин на приготвяне:
Фурната загрейте на 200 градуса. Разтопете маслото. Разбъркайте сметаната и млякото. Пригответе тавата в която ще печете баницата. Вземете една кора за баница и я нагънете (по дължина) като плисе. Сложете я единия край на тавата. Същото направете с останалите кори. Подреждайте ги една до друга. Намажете корите с маслото с четка. Леко разгръщайте корите, за да сте сигурни че сте ги намазали добре.
Печете 20-25 минути или до приятен златист цвят. Аз излязох от кухнята и при мен за това време се бяха попрепекли, така че ги наблюдавайте. Извадете тавата и я поставете върху дъска. Бързо полейте запечените кори с кондензирано мляко, а след това излейте сместа от сметана и прясно мляко. Течността изглежда много, но не е, корите ще попият. Върнете тавата във фурната и допечете 5-10 минути. Наблюдавайте баницата..
Оставете да се охлади. Сервирайте нарязана на парчета.
Може за поръсите готовата баница с канела и натрошен шамфъстък или други ядки по избор.
Аз поръсих с пудра захар, матча на прах и зрънца от нар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар