Необходими продукти:
За блата:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. башно
За карамела
125 гр масло
3-4 с.л. захар
Още:
1 компот от кайсии
Начин на приготвяне:
На дъното на тавичка с диаметър около 30 см. се разтопява маслото във фурната. Поръсва се захарта и отново се слага да се карамелизира. Тавичката се изважда и се нареждат половинките кайсии на дъното, с отвора надолу. Разбиват се много добре яйцата и захарта, до пухкав крем. Внимателно се добавя брашното и сместа се излива върху плодовете. Пече се на 180-200 градуса до порозовяване, проверете с клечка. Изважда се от фурната и се сиропира лъжица по лъжица с течността от компота. Охлажда се и се напада, както се вижда от тавата - с лъжицата:))
Няма коментари:
Публикуване на коментар