понеделник, 16 януари 2017 г.

Салата "Лято"

Тази рецепта видях преди години в "Черешката на тортата", тогава правих, запазила съм рецептата и сега пак приготвих. Вкусна салатка се получи. Подходяща е за сезона, макар името и, раците и слънчевия цвят да нашепват за лято.

(Снимките съм подновила през януари 2021 г:)





 

Салата „Лято“


Продукти:
2-3 портокала, 
рулца от раци, 
1 майнеза,
2 яйца

Приготвяне:

Портокалът се разрязва на две и се издълбава. Нарязват се на ситно рулцата от раци и се разбъркват с майонезата. Две яйца се сваряват и се прибавят към тази смес, също ситно нарязани. Портокала също се прибавя и се разбърква. Портокалът може да се напълни със сместа и да се поднесе в чинийка.














И старите снимки от датата на публикацията:















4 коментара:

  1. Вкусотия, а поднесена в портокал, наистина е оригинална салата, а дори и предястие.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, и вкусна и ефектна е, но трябва да се поднесе непосредствено преди консумиране, защото иначе се разводнява.

      Изтриване
  2. Много оригинално поднесена салатка, Веси!
    Благодаря за идеята!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, благодаря, радвам се, че ти хареса идеята!

      Изтриване