неделя, 15 януари 2017 г.

Телешка пастърма

Продукти:
На 1 кг телешко контрафиле
2-3 с.л. сол
1-2 с.л. захар


Марината:
1ч.ч. бяло вино
4 ск. чесън
10 зърна черен пипер
3-4 зънца бахар
2-3 дафинови листа
1 ч.ч. сол



За овалване:
2 с.л.червен пипер
2 с.л. сминдух
2 с.л. чубрица


Приготвяне:
Филето се почиства от ципата.
Подготвя се маринатата. Поставят се филетата вътре и се притискат с тежест, да не плува. Престояват 24 часа, като през това време ги обръщаме един, два пъти. Изваждаме, подсушаваме, поставяме го в тава и го поръсваме със солта и захарта. Прибираме в хладилника за 24 часа. Вадим, измиваме и подсушаваме. Смесваме подправките, овалваме парчетата филе, като втриваме. Оставяме да съхне на проветриво място за 10-15 дни. Внимавайте да не я пресушите. Прибира се във фризера, добре опакована.



Рецептата е на Иван Звездев и е много добра!

4 коментара:

  1. Охо Весе, че вкусотия само! Тези две предни парчета са за мен предполагам :))))

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна е станала, Веси! И ние имаме партида, но свинска:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И свинска, и телешка, домашна ли е- все е вкусно!

      Изтриване