Има много подобни рецепти в интернет пространството. Аз видях тази в блога на Роси. Нямаше как да устоя.
Кашкавал на фурна
350 гр кашкавал
40 гр масло
4-5 с.л. брашно
1,5 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
Приготвяне:
Кашкавала се настъргва, обърква се с брашното, после се добавят разбитите с млякото яйца.
Тавичката се намаслява, изсипва се сместа, отгоре се разпределя останалото масло на парченца и се пече на 200 градуса до зачервяване.
Много апетитно зачервен, прекрасен кашкавал на фурна! Много го обичаме вкъщи, сипвам си една порция, преди да ме е изпреварил някой. Хубав петък, Веси!
ОтговорИзтриванеТеди, успя да изпревариш, получаваш двойна порция! Хубава събота!
ИзтриванеИ ние много го обичаме. Не съм правила от много време... Но май аз го забърквам с кисело мляко, а не с прясно. Твоят, Веси, направо плаче за изяждане... Страшно апетитен!
ОтговорИзтриванеПоздрави и да ви е сладко!
Гери, правила съм и с кисело мляко, този повече ми хареса!
ИзтриванеХубава почивка.
Върхът!Браво,Веси!...Как да не и се довери човек на Росито,та то всичко и е елексир за душата!
ОтговорИзтриванеТака си е, жалко че пропуснах възможността да се запозная с нея и на живо.
ИзтриванеЛеле, прелест! Обожавам кашкавал под всякаква форма! Голяма вкусотия изглежда! Ще го пробвам тези дни;)
ОтговорИзтриванеМерси, Жани, ще се вардвам да ви хареса. Хубави почивни дни!
ИзтриванеВесе, ако щеш вярвай направо лигите ми потекоха само при вида на тази вкусотия :) Страхотна идея, която съвсем скоро ще бъде реализирана!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
О, Танче...благодаря!
ИзтриванеИска ми се да видя твоите снимки на това лесно, но апетитно и вкусно ястие...И аз те прегръщам!