петък, 6 март 2015 г.

Сватбена салата

Не, не съм била на сватба. Тази салата ми каза колежка. Преди много години я правели в нейния край за сватби, защото излизала хем много, хем евтина, хем престоя няколко часа не само че не развалял вкуса и, а напротив - ставала по-вкусна.. Затова и я наричали сватбена салата. Е, днес сватбите се правят в заведение, а не вкъщи, и едва ли точно тази салата се сервира, но ако си я направите вкъщи - няма да съжалявате. Ако пък очаквате повечко гости - може да се възползвате от горните предимства.

Сватбена салата Пепа



Продукти:
½ малка зелка
½ вр.магданоз
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 домата
1 морков
Сол
Олио
Оцет

Приготвяне:




Зелето се нарязва на ситно и се намачква, заедно с нарязания магданоз и сол.  Предварително изпечените чушки се обелват и нарязват на ивички. Домата се нарязва на ситно, моркова се настъргва. Всичко се добавя при зелето, слага се оцет и олио на вкус, ако е нужно – още сол. Оставя се да се овкуси. 

6 коментара:

  1. И без това ми на тази тема :))))Сипвам си една ракийка и сядам:)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сипвай, Миленче:) А аз чакам подробности по приготовленията за вашето събитие.

      Изтриване
  2. не знам дали е сватбарска, но е изключително популярна от кръчмите от онуй време - и ем евтина, и ем вкусна, и ем здравословна и най-важното "издържа" на много пиене ....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бате, аз не знам за това време:)), тя колежката е на годините на мама, аз лично от нея разбрах за тази салата.

      Изтриване
  3. Прекрасна и много , много апетитна салата , Веси.Почитател съм на суровите салати и тази много ми хареса.С малко сусам ще е още по - апетитна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Колко му е да добавя следващия път и сусам, че и ленено семе!

      Изтриване