събота, 21 март 2015 г.

Вълча баница

Вълча баница

Продукти:

500 гр. сирене
500 гр. гъби
300 гр. бекон
5 яйца
1,5 пакет кори за баница
олио, сол , чубрица

Приготвяне:

Гъбите се задушават  с  2-3 лъжици олио. Прибавя се 1 яйце. В друг съд се разбиват сиренето, две яйца и малко олио. Ако сместа е прекалено суха се  добавя малко кисело мляко. Бекона се нарязва на ситно и се овалва в едно яйце.
Намазва се дъното на тавата с малко олио, и се слага кора.
На масата се разстила друга кора, и се нанася равномерно по нея с лъжица от сиренето. Покрива се с втора кора и се разстилат гъби. Върху следващата кора - късчета бекон.Завиват се трите кори заедно на руло и се слагат в тавата, завити на охлюв. Приготвят се  още 4-5 рула, докато се запълни тавата без да се натъпква.
Отгоре се покрива с два листа кори, като се подгъват краищата надолу за по-добър вид.
В съда от сиренето се разбива последното яйце и се изсипва върху баницата. Разнася се равномерно отгоре с лъжица, за да не остане суха кора. Поръсва се с чубрица и се пече около половин час - до кафяв загар.
Мноого вкусно :thumbup:

* Рецептата е от сайт За дома :smile1:   

7 коментара:

  1. Веси, тази Вълча баница е само за у дома :))
    Трябва да им я направя на моите канибали...:))
    Благодаря за рецептата и поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хриси, ама пък си приличаме - и по канибализма и по сладкояденето:)
      Благодаря ти!

      Изтриване
  2. Мммм чудна, запеченка! Преди време, като намерих форума Мила тъкмо беше пуснала Вълча баница и много и се радваха у дома. Трябва пак да ги зарадвам :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз съм такова агънце .....и за първи път агне ще изяде с удоволствие нещо тоооолкова вълчо:))))
    Чудна е Веси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По душа ли Миленка, или си тревопасничко:) Ама се радвам, че ще си хапнеш от тази вкусна баничка!

      Изтриване