неделя, 15 март 2015 г.
Кюфтенца - кълбенца
Идеята за тези кюфтенца видях н информационната агенция ПИК. Получиха се много интересни и вкусни.
Кюфтенца - кълбенца
Продукти:
1/2 кг кайма
1 яйце
1 суха филия хляб, накисната във вода и изстискана
1 гл.лук, ситно нарязана
чублица
черен пипер
чесън
сол
бутертесто (ползвам разточено на правоъгълници на ЛИДЛ)
Приготвяне:
Омесваме каймата с останалите продукти и оставяме да отлежи 1/2 час. Оформяме кюфтенца с големината на орех. Нарязваме бутертестото наленти по дължина, широки 1/2 - 1 см. навиваме лентичките около кюфтенцата, като кълбенца. Поставяме в намаслена тавичка и печем до зачервяване на бутертестото на 200 градуса.
Опасявах се, че каймата може да остане сурова, но си се опекоха чудесно, едновременно с тестото.
А може и така:)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много са сладурски, за пръв път виждам такива:)
ОтговорИзтриванеВеси, много са сладурски тези кюфтенца- кълбенца, ще си отмъкна едничко. Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ аз за първи път виждам, а е страшно оригинално. Някой път ще изненадам гости с това, чудно е, Веси, и благодаря, че сподели. :)
ОтговорИзтриванеУсмивки!
Весели вкусни кълбенце!!!:))) Много оригинално :)))
ОтговорИзтриваненаистина оригинално изпълнение - хареса ми определено.
ОтговорИзтриванеВесе, продължаваш да изненадваш всички.
Ама,че са забавни,дори и заглавието им е симпатично,Веси!Много сполучлива идея,несмънено вкусна!Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеДали ще мога да размотая някой-друго кълбенце с уста, Веси :)))))
ОтговорИзтриванеСладурански са, ще трябва да опитам и аз да ги замотая:)
ОтговорИзтриванеНаистина са страшно оригинални,определено няма да пропусна да ги приготвя някой път.Благодаря за идеята :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви хареса идеята, наистина са ефектни.
ОтговорИзтриване