Тук ви показах една фалшива шкембе чорба, сега е ред на друга, още по-фалшива, т.е. без месо. А скоро ще пусна и оригиналната, т.е. с шкембе:))
Вегетарианска
шкембе чорба с кладница
Продукти:
500г гъби кладница - култивирани
2 с.л. масло
200 мл прясно мляко
червен пипер
черен пипер
1 с.л. брашно
сол
Приготвяне:
Гъбите се нарязват на ивички и се варят 20 минути в подсолена вода. Малко преди
да се свалят от огъня се запържва брашното в маслото, добавя се червения пипер
и млякото. Запръжката се излива в супата. Прибавя се черен пипер. Може да се
сервира, като всяка шкембе чорба с оцет, чесън и лют пипер
На вкус не толкова, но на вид абсолютно изглежда като истинско шкембе.
Хахаха! Весе, уби ме с тази рецепта, ама в добрия смисъл на думата! Това непременно ще го опитам, да знаеш! Поздрави!
ОтговорИзтриванеНа мен ми харесва(ама аз си я обичам тази гъба), дано и на теб!
ИзтриванеГледай да е прясна, за да не е жилава.
Повече от прекрасно,Веси!Сипвай.....:)
ОтговорИзтриванеДа сипвам аз, ама скоро не съм правила, пак със стара рецепта съм. Но, имам във фризера, мога утре да сложа едно фалшиво шкембе:))
ИзтриванеВярно си я описала, Веси! Аз бих добавила, че и много по-бързо се приготвя от оригиналната шкембе чорба :)
ОтговорИзтриванеТака си е, Бети!
ИзтриванеОоо,Веси,ама много ми харесва тази рецепта и непременно ще я приготвя,супер е!В аванс поднасям поздравления за утрешния национален празник,да ти е честит!
ОтговорИзтриванеРоси, ще се радвам да приготвиш и дано се хареса!
ИзтриванеЕх, все ще ме накараш да търся продукт за готвене:). Благодаря!
ОтговорИзтриванеПетя, аз дори се бях зарибила да си отглеждам на терасата, добре че ми мина...:)
Изтриване