събота, 24 януари 2015 г.

Пилешки бутчета с гъби и лютеница

В блога на Вероника съм открила много, ама много вкусни рецепти. Тази също е една от тях. Много е лесна за приготвяне и невероятно вкусна.



Пилешки бутчета с гъби и лютеница

Продкти:

8 долни бутчета
250 гр гъби
400 гр лютеница
черен пипер
червен пипер
пушен пипер
босилек
сол
олио


Приготвяне:



Поставяме почистените и измити бутчета в глинен гювеч и ги осоляваме. Добавяме нарязаните гъби, а ако са по-дребни оставяме цели. Поръсваме с босилека, с черния, червения и пушения пипер. Размиваме лютеницата с чаша вода и я изливаме върху бутчетата. Накрая поливаме с малко олио, затваряме капака и печем около час и половина. Отхлупваме и оставяме да се зачервят бутчетата, течността почти се е изпарила. Много крехки и вкусни са.
За съжаление нощните ми снимки не са никак добри.








9 коментара:

  1. Ау, изтървала съм ги тези при Вероника, но сега ти поправи тази несправедливост :)
    Чудесни са, Веси, много апетитни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, веднъж и ти да изтървеш:) Опитай, Пепи - вкусни и бързи са!

      Изтриване
    2. Не изтървах, когато блоговете бяха 100, рецептите нови и интересни :)
      А сега са стотици и дори не си правя труда да отварям повечето, камо ли да ги чета :)

      Изтриване
    3. А, не, има и сега много нови и интересни блогове и рецепти, по всяко време се раждат таланти, Пеп:)), да имах и повечко време само....

      Изтриване
    4. те таланти се раждат, ама рецептите са едни и същи, с импровизации :)

      Изтриване
    5. Е, "топлата вода" отдавна е открита:)

      Изтриване
    6. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  2. Бутчета с лютеница не съм приготвяла,но правя едни кърначета с лютеница.....,да си оближеш пръстите:)!
    Много ми хареса рецептата,Веси и ще се възползвам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи Миленче - договорихме се - ти правиш бутчетата, а на мен ще споделиш за кърначетата, че взех за през седмицата:)

      Изтриване