неделя, 4 ноември 2018 г.

Телешко с млечен сос и спанак

Едно малко по-различно ястие с телешко месо.

Необходими продукти:

1 кг телешко месо, крехко
4 скилидки чесън
500 мл прясно мляко
брашно за овалване
3 с.л. олио
сол
черен пипер
шепа пресен спанак




Приготвяне:

Месото се реже на хапки, които се овалват в брашно. В сгорещено олио се задушава ситно нарязания чесън за кратко, прибавят се хапките и се запържват леко равномерно. Добавя се чаша вода и се оставя на котлона, докато изври, посолява се и на няколко пъти се долива нова вода и пак се оставя да изври, така около 1 час и половина. Прибавят се млякото и черния пипер и отново се оставя на котлона, докато соса се сгъсти. При поднасяне се поръсва със пресния, ситно нарязан спанак.



Рецептата е от списание "Рецепти за здраве".

4 коментара:

  1. Веси,
    не съм приготвяла телешко по този начин.Интересна рецепта.
    Поздрави и лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Телешкото, приготвено така е вкусно и различно. Благодаря за коментара, Ели!

      Изтриване
  2. Ах, Веси, и аз правих телешко миналите дни. И докато се чудех какво да го направя, го сготвих натурално. Следващия път ще имам готова идея, тази рецепта! Изглежда чудесно!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нищо специално, но е по-различно от традиционното. Прегръдка!

      Изтриване