Шницели Сан Джакобс
Продукти: 1 кг. кайма
с подправки по желание/чубрица,яйце,магданоз,чер пипер,сол.../
около 300 гр. кашкавал
300 гр.шунка
брашно
галета
яйце за панировката.
Приготвяне :
Омесваме каймата с подправките и я разделяме на две. В тавичка разстиламе едната половина и хубаво притискаме. Отгоре нареждаме кашкавала, нарязан на тънко. Идва ред на шунката и втората половина от каймата. Отново притискаме хубаво с ръка и режем на квадратни или правоъгълни парченца. Всяко от парченцата овалваме в брашно, след това в яйце и накрая в галета и пьржим в загрят,а но не силно мазнина.
Някои от вас сигурно си спомнят тази рецепта - на талантливата Габи, не я намирам в "Гответе с мен", нито кулинарния блог, явно новото и занимание е надделяло:)!
Габка, благодаря!
И една стара снимка.
Чудесна, много лесна, но красива идея Веси.Прекрасно предложение за бърза и много вкусна вечеря или обяд.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Много са вкусни е ефектни тези шницели! Поздрави и за теб!
Изтриване