събота, 27 октомври 2018 г.

Пандишпаново руло с таханово шоколадов крем





Продукти:
за блата за рулото
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
1/2 бакпулвер
1 ванилия

за крема
200 таханова халва
400 мл прясно мляко
1 шоколадов крем Оле без варене на Йоткер
125 гр меко масло









Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта на пухкав крем. Добавя се брашното, смесено с какаото, ванилията и бакпулвера. Разбърква се за кратко до поемане на брашното. пече се върху хартия за печене в загрята на 200 градуса фурна до загар и проверка с клечка. Изважда се, постила се чиста хартия и рулото се обръща върху нея. Отстранява се хартията, върху която е печено и се навива с новата на руло. Оставя се да се охлади.
Докато се пече блата се приготвя крема. Натрошава се халвата, налива се прясното мляко, добавя се пакетчето крем и се разбива с миксер до сгъстяване. Отделно се разбива маслото и се добавя към крема, отново се разбива добре.

Охладения блат се развива, намазва се с крема и се навива отново с хартията. Оставя се в хладилника да стегне.
Поръсва се с пудра захар. За по-красиво, украсете с шоколад, аз нямах време.

Заб.:Може леко да сиропирате блата със сироп, мляко или сок, преди да намажете крема, за моя вкус малко сух стоеше блата.

4 коментара:

  1. Чудесно руло Веси.Имам подобна рецепта и много лесно правя рула.Вкусни и ефектни са за почерпки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това си беше импровизация, но добре се получи.

      Изтриване
  2. Супер е това руло! А как обичам халва, таман и за сладкиш! Целувки

    ОтговорИзтриване