Продукти:
4бр. филе от скумрия
4с.л. соев сос
4с.л. зехтин
сока от 1/2 лимон
1ч.л. кимион
2 ч.л. кориандър, натрошени
1ч.л. куркума
за картофената салата:
0.500 кг картофи
4 стр. пресен лук, нарязан на ситно
1 лимон, изцеден
3 супени лъжици зехтин
копър нарязан на ситно
Приготвяне:
Измиваме рибните филета и нарязваме напречно.
Смесваме 4 с.л. соев сос, 4 с.л. зехтин, сока от 1/2 лимон, 1ч.л. кимион, 2 ч.л. кориандър и 1 ч.л. куркума. Намазваме филетата и оставяме в хладилник за няколко часа/при мен 12 ч./.
Подмазваме тавичка с мазнина и нареждаме рибата.Печем в загрята фурна до зачервяване./На скара също би се получило добре/.
Сваряваме картофите,обелваме и нарязваме на едро.
Смесваме 4 стръка пресен лук нарязан на ситно, 1 лимон изцеден, 3 с.л.зехтин и копър нарязан на ситно.Объркваме и заливаме картофите.Сервираме като гарнитура на печената скумрия.
Рецептата е от тук
Веси,
ОтговорИзтриванене съм правила скумрия с тези подправки по специално кимион.Интересна комбинация, вкусно и красиво предложение.
Поздрави и лека и успешна нова седмица !
Понякога ми се иска нещо по-различно.
Изтриванеи за мен кимионът нещо се не връзва с риба, та да кажеш ...
ОтговорИзтриванеЕкстра си беше рибата, опитай де:)
ИзтриванеКимион? Следващият път задължително ще пробвам! Целувки!
ОтговорИзтриванеЩе ми се довериш? Надявам се да ти хареса.
ИзтриванеБукетът ти от подправки ме заинтригува. Изглежда много вкусно! Поздрави, Веси!
ОтговорИзтриванеЗнаех си, че ще се включиш тук, и на мен ми допадат твоите "шантави" предложения!
Изтриване