Един най-обикновен чийзкейк с диви къпини, но много ароматен и вкусен.
300 гр бисквити
150 гр масло
500 гр рикота
400 гр заквасена сметана
200 гр захар
1ч.ч. къпини ( може и замразени)
1 ч.ч. захар
Бисквитите се смилат в блендер или намачкват в хаванче, добавя се стопеното масло и се разбърква. В тортен ринг се изсипва сместа и хубаво се уплътнява по дъното, може с лъжица да се притиска, може и с длани.
Заквасената сметана се разбива хубаво със захарта, след което внимателно се добавя рикотата и двете смеси се обединяват. Тук, ако искате по стегнат сладкиш може да добавите в сместа малко стопен според указанията на пакетчето желатин. Аз не съм слагала. Изливаме така получения крем върху основата и прибираме в хладилника да стегне.
През това време слагаме в подходящ съд на котлона къпините и захарта, докато сместа се сгъсти леко. Оставяме да се охлади, вадим сладкиша от хладилника, изливаме отгоре къпиновата смес и отново прибираме да стегне.
Насладете се на лек и ароматен чийзкейк, суров при това.
Няма коментари:
Публикуване на коментар