понеделник, 23 април 2018 г.

Салата със зелени аспержи


Много е вкусна тази Салата със зелени аспержи на Алби
Използвах останали от Великден яйца.


Продукти:
връзка аспержи
3 твърдо сварени яйца

за соса:
1/2 ч.ч. майонеза
1 ч.л. горчица
1 с.л. оцет (аз ползвах домашен къпинов)
щипка сол
щипка бял пипер

Начин на приготвяне:

Отрежете долната твърда част на аспержите и обелете стъблото. Сложете ги да се сварят за 5 минути в подсолена вода. Отцедете и облейте със студена вода и лед, за да останат зелени и крехки.
Смесете всички продукти за соса и разбийте. Удобно е да ги сложите в малко бурканче и да го разклатите, докато соса се хомогенизира. Опитайте, и ако нещо ви липсва - добавете го.
Подредете аспержите в чиния, залейте ги със соса и поръсете с нарязаните на ситно сварени яйца.

4 коментара:

  1. Съгласна съм! Комбинацията на яйца и аспержи е много добра. Страхотна салатка, аз направо си я взимам за вечеря. Поздрави, Веси!

    ОтговорИзтриване
  2. Ехааа, разкошно са ти се получили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за одобрението, както и за рецептата:)

      Изтриване