Аз обичам агнешко и ярешко, особено прясно, особено напролет, за Великден или Гергьовден. До сега почти целогодишно имах във фризера, но честно казано в другите сезони, не ни се услажда така, както напролет. Затова с това ярешко бутче реших да приготвя нещо различно.
Оказа се, че черната гланцирана чиния не е добър избор за снимки.
Оказа се, че черната гланцирана чиния не е добър избор за снимки.
Продукти:
1 обезкостен и нарязан на хапки агнешки бут (кокалите оставяме за супа).
2-3 лъжици олио
1 връзка пресен лук, може 1 глава стар
2 яйца
1 с.л. олио
сол
брашно
вода
магданоз
джоджен
копър
олио за панирането
Приготвяне:
Месото се задушава заедно с лука до омекване. Приготвя се смес от останалите продукти като за палачинково тесто. Прибавят се нарязаните пресни подправки. В тази смес се потапят хапките и се изпържват в нагрятото олио до златисто. Топли не ми допаднаха, някак тежки ми се сториха, но на другия ден опитах студени и бяха много вкусни.
Гарнирах с гъсто кисело мляко.
Разкошни са, Веси! И аз обичам много ярешко месце:)
ОтговорИзтриванеМалко по-различен начин на приготвяне исках, оказа се сполучлив.
ИзтриванеЯрешкото даже го предпочитам пред агнеЩото.
ОтговорИзтриванеИнтересен начин да се приготви, но все пак бутчето го предпочитам печено, а този ефектен начин бих оставил за друго месо - не толкова атрактивно.
Много ми допадна като идея - бих ги кръстил бухти от ярешко.
Спорна работна седмица, Весе!
А, печено си е най-вкусно, но така з разнообразие:)
ИзтриванеИ аз предпочитам ярешкото пред агнешкото.
ОтговорИзтриванеИнтересен начин за преформяне си избрала, Веси. Харесва ми.
Аз обичам и двете, но сякаш агнешко повече, но трябваше да оползотворя това месце, преди да е изтекъл срока.
ИзтриванеМного, много вкусно предложение. И аз предпочитам ярешкото месо, някак по-леко е. Поздрави, Веси!
ОтговорИзтриванеМда, мкусно бе! За ме агнешкото е по-леко, ярешкото има лек специфичен аромат, ама явно е въпрос на вкус:)
Изтриване