Дзверчо ми даде тази идея. Получи се много вкусно ястие - дали баница, дали лазаня, дали "нещо си" не е важно.
Продукти:
1 пакет кори за баница
1 по-малка кисела зелка
700 гр кайма
1 стрък праз лук
3-4 с.л. брашно
700-800 мл прясно мляко
1 кубче зеленчуков бульон
олио
Приготвяне:
Запържваме каймата, в повече олио, като я раздробяваме, докато изври водата, добавяме и праза, да се задуши и той, черен пипер, риган, червен пипер. През това време отделяме листата на зелката, изрязваме дебелите жилки. Попарваме зелето във вряща вода, да се обезсоли леко и да омекне, отцеждаме.
Разделяме корите на три части. В дълбока тава нареждаме първата една трета от тях, като ги слагаме една по една, леко набрани. Върху тях разпределяме половината зелеви листа, половината кайма, следват втората една трета кори за баница, останалите зелеви листа и останалата кайма. Покриваме с последната една трета от корите. Нарязваме лазанята с остър нож на порции. Поставяме във фурната и печем за около час, докато се зачерви отгоре. През това време приготвяме соса. В олио запържваме брашното, добавяме бульона и наливаме студеното мляко, бъркайки енергично. Заливаме лазанята и връщаме отново във фурната, до зачервяване.
Ще се изненадате за вкуса.
Ще се изненадате за вкуса.
Поздравления за тази прелест!
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванемного интересна рецепта за лазаня.Чудесна се е получила със зеле, сос и кайма.
Поздрави !