Зюмбюл...това е името на момичето, от което научих тази рецепта. Не познавам добре Зюмбюл, виждали сме се няколко пъти, на приятни приказки тук. Знам, че трябва да избягвам да давам оценки за хора, които не познавам достатъчно.
Затова мога само да кажа, че рецептата, която научих е простичка, но наистина много, много вкусна! Може да се приготви и с киселец, спанак и друга зеления.
Поздравявам Зюмбюл и и желая късмет в предприетата наскоро крачка.
Продукти:
15 броя листа от цвекло
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
2 с.л. универсална подправка (при мен домашна)
1 кофичка кисело мляко
2-3 скилидки чесън
3-4 с.л. олио
3 с.л. масло
червен пипер
сол
Приготвяне:
В олио се запържват лука и ориза, докато се избистри цвета им. Добавя се нарязаното цвекло, да омекне, подправката, която е солена, и се налива вода в съотношение 3-3,5. Ориза къкри на котлона до готовност. Сервира се, като се полива със заливката, приготвена от млякото и чесъна, подсолени. Върху млякото - загрято олио и масло и при сваляне от котлона - червен пипер.
Мммм, Веси, изглежда изкушаващо. Ще пробвам със заливка. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да ти хареса, Танче!
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеинтересна заливка и ястие с листа от цвекло.Аз обичам простичката кухня, ти знаеш и се удивлявам на подобни вкусни рецепти.
Поздрави !
И аз харесвам простички рецепти, макар такива, те са и вкусни. Поздрави, Ели!
ИзтриванеТук продават листа от цвекло. А това ястие определено ми харесва. И с тази заливка супер вкусно ще да е.
ОтговорИзтриванеСтрахотно е, Ал!
ИзтриванеНаправи си непременно!
Ама целогодишно ли има листа, и сега?