По принцип не обичам много пъстърва, другите пък - съвсем, у дома предпочитаме повече морската риба, но тази рецепта на скъпия ни приятел Жоро Бордовски, , е просто чудесна, както и всичките останали. Ако не сте опитвали - направете го, ако гледа от някъде ще е много доволен, днес е рождения му ден...и загубата му е осезаема!
4 пъстърви
4 стръка пресен чесън или 4 скилидки стар
4 с.л. оцет
1/2 връзка копър
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
брашно за паниране
олио за пържене
Приготвяне:
Рибите се изчистват, посоляват се и поръсват с черния пипер. Оставят се в хладилник да отлежат няколко часа. Панират се с брашно и след 15 минути се изпържват в предварително загрятото олио от двете страни. Захлупватсе в съд с капак, аз ползвам йена. Чесъна се счуква с оцета и смесва със ситно нарязания копър. Пъстървите се заливат със сместа и се оставят 5 минути да се мариноват.
И на вас ще се хареса рибата!
4 стръка пресен чесън или 4 скилидки стар
4 с.л. оцет
1/2 връзка копър
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
брашно за паниране
олио за пържене
Приготвяне:
Рибите се изчистват, посоляват се и поръсват с черния пипер. Оставят се в хладилник да отлежат няколко часа. Панират се с брашно и след 15 минути се изпържват в предварително загрятото олио от двете страни. Захлупватсе в съд с капак, аз ползвам йена. Чесъна се счуква с оцета и смесва със ситно нарязания копър. Пъстървите се заливат със сместа и се оставят 5 минути да се мариноват.
И на вас ще се хареса рибата!
И аз не обичам пъстървата,Весенце. Някак си ми е суха и безвкусна. Но тази определено изглежда доста добре. 100% е вкусна. На Жоро(Бог да го прости)рецептите винаги бяха интересни и вкусни.
ОтговорИзтриванеАля тази е сочна и ароматна.
ОтговорИзтриванеА рецептите на Жоро са изпитани, точни и непременно вкусни, цяло богатство ни е завещал!