Агнешка курбан чорба
Продукти:
1-1,5 кг агнешко месо с кости - при мен от кръста
1/2 ч.ч. ориз
1 глава лук
2 зелени чушки
2 домата
1 с.л. сушен джоджен
1 ч.л. черен пипер
20 г масло
сол
застройка
1 яйце
Приготвяне:
Заливаме агнешко месо с около 3 л вода, посоляваме и слагаме да заври, отпенваме и слагаме лука и черен пипер. Варим на бавен огън до готовност на месото. Изваждаме го, обезкостяваме и връщаме обратно. Слагаме в тенджерата останалите зеленчуци, нарязани на кубчета. Варим под капак 10-15 мин, добавяме ориза и джоджена и варим още 15 мин. Разбиваме яйцето с 3-4 с.л. ледено студена вода.Сипваме го на тънка струйка към врящата супа, като разбъркваме, да стане на конци.
1 яйце
Приготвяне:
Заливаме агнешко месо с около 3 л вода, посоляваме и слагаме да заври, отпенваме и слагаме лука и черен пипер. Варим на бавен огън до готовност на месото. Изваждаме го, обезкостяваме и връщаме обратно. Слагаме в тенджерата останалите зеленчуци, нарязани на кубчета. Варим под капак 10-15 мин, добавяме ориза и джоджена и варим още 15 мин. Разбиваме яйцето с 3-4 с.л. ледено студена вода.Сипваме го на тънка струйка към врящата супа, като разбъркваме, да стане на конци.
Веси,
ОтговорИзтриванечудесна агнешка курбан - чорба.Времето вече е подходящо за сгряващи, вкусни супи.В различните краища на страната курбанът го правят по различен начин, но все е много вкусен.
Поздрави !
Чуден за студените дни:) Ще ми е интересно да узная и друг начин за приготвяне на курбан, Ели!
ИзтриванеРазкошна е, Веси! Уютно е през студените дни, когато има вкусна манджичка(супичка):). Поздрави!
ОтговорИзтриванеТака е, Кате, а аз определено си падам по супички и манджички.
Изтриване