Тези вкусни кашкавалки видях в блога на Ваня Джорджевич. Непременно ги направете. Аз ги направих по-малки и попрепекох без да искам, но са чудесни, уверявам ви.
Продукти:
200 мл прясно мляко
200 гр кисело мляко
100 мл олио
20 гр мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 бакпулвер
около 600 гр брашно
Освен това:
1 яйце
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. олио
1 с.л. брашно
250 гр кашкавал
50 гр масло
Приготвяне:
Разтворих маята в топло прясно мляко със захарта. В друга купа смесих киселото мляко, олиото, солта и бакпулвера. Добавих втасалата мая и брашното и омесих меко тесто. Тестото разделих на две части, които разточих на правоъгълници, намазах с разтопено масло и поръсих с настърган кашкавал, като заделих и за поръсване върху кашкавалките. Навих на рула, които нарязах на парчета. Парчетата наредих върху пекарска хартия в тава, на разстояние, притиснах леко и намазах с смес от яйцето, брашното, млякото и олиото. Отгоре поръсих с останалия кашкавал. Пекох, без да втасват на 180 градуса.
Нарежете кашкавалките на по-дебели парчета и не препичайте, ако не - ще получите като мен по препечени кашкавалки.
Много апетитни и със златист загар, Веси! :) Записвам си ги за проба за уикенда!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ще ти харесат, Светле!
ИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванемного лесна рецепта за вкусни закуски с кашкавал.Правя ги обикновено като триъгълни кашкавалки, но този начин дори е по - лесен и бърз.Чудесни са.
Поздрави !
Нагъваш ли ги на триъгълник, от квадрат?
ИзтриванеВеси,
Изтриванеправя една дълга, по - широка лента, върху нея слагам плънка и нагъвам последователно на триьгълник така докато свърши цялата лента.
Поздрави !
Да, сетих се, като триъгълни банички:)
ИзтриванеНепрепечени, препечени - вземам ги всичките! Много са апетнитни, Веси!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Става, Зори, нали трябва да папаш за двечки ви:)
ИзтриванеБили препечени! А дали останаха?
ОтговорИзтриванеТц, тц:))
Изтриване