петък, 21 октомври 2016 г.
Кьопоолу
Продукти:
3 домата
3 патладжана
4-5 чушки
2-3 скилидка чесън
1 глава лук
зехтин или олио
оцет
сол
Приготвяне:
Чушките и патладжаните се изпичат и обелват. Аз имам зимата опечени и белени във фризера. Доматите се настъргват на ренде, варят се с малко зехтин на котлона за около 15 минути. Домати също замразявам цели и после потапям замразени в гореща вода, кожата се бели, а домата се настъргва на ренде. Нарязва се лука, чесъна се пресова.
Всички продукти се нарязват на ситно или смилат в робота. Смесват се и се овкусяват със сол и зехтин или олио и оцет на вкус. Така и зимата може да си приготвите свежо кьопоолу.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Веси,
ОтговорИзтриванекьопоолуто е традиционна любима за българина разядка.Чудесно е, много апетитно и вкусно.Правя го обикновено без домати - само от патладжани и пиперки - печени или смлени сурови.Понякога добавям глава лук, няколко моркова и тиквички.Вариации има много и много вкусно става.
Поздрави !
Интересни са и твоите варианти, Ели, аза така го знам от мама, но тя го прави със зелени домати, твърди, че това е истинската рецепта - със зелени домати.
ИзтриванеРазкошно е станало, Веси! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМерси, Кате!
Изтриване