неделя, 31 май 2015 г.

Банички с праз

Банички с праз




Продукти:

500 гр кори за баница (ползвам от Лидл)
125 гр масло

3 яйца
3 стръка праз, нарязани наситно
200 гр сирене(извара), може и двете
2-3 с.л. кисело мляко (може без него)


Приготвяне:



Разпределяме корите по две. Между всяка двойка кори мажем с разтопено масло. Намазваме и горната кора. Смесваме разбитите яйца, намачканото сирене, извара и праза. В единия край, от късата страна слагаме по дължина от плънката. Навиваме на пурички и слагаме в застлана с хартия тава от печката. Така навиваме и останалите кори, при мен са общо 7. Намазваме отгоре с масло и ако ни е останала плънка я разпределяме и нея отгоре. Печем до хрупкава, златиста коричка.
Не задушавам праза предварително, предпочитаме го така, не остава суров.
Когато плънката се намазва на цялата кора, тя се губи и не се усеща. Така се получава идеално!




С чаша айрян е идеално!



12 коментара:

  1. Весенце, това ми е любима плънчица за баничка. Много апетитно!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Страшно апетитни са станали! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. ...СЕГА ПРАЗ ТРЯБВА ДА ТЪРСЯ(:
    Ех,Веси:))))),прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хм, това не съобразих, аз правих преди време, имаше все още.

      Изтриване
  4. Аааа,тези снимки изотдолу направо ме ококорват и ми идва да отворя уста срещу монитора,Весе,адски съблазнителни банички!Прекръсен,слънчев и усмихнат юни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ми, Роси, старая се и аз понякога да докарам що годе съблазнителна снимка:))
      Да видите лесно ли ми е по вашите само да въздишам:) Прегръдка, мила!

      Изтриване
  5. Ох, и аз като Роси:))) изкусителни са, това е положението!:) Прекрасен юни, мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Колко много неща си публикувала докато ме нямаше, Веси.Честито със закъснение юбилея на половинката ти, още дълги години да споделяте радости и удовлетворение от постигнатото..Баницата е любима у дома в различни варианти.При първа възможност ще изпробвам и твоите банички с праз.Станали са превъзходни на вид, а сигурно и на вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване