Танче, благодаря ти, а също и на майка ти, и понеже знам, че четеш тук, а днес си заминала за родното място - това е едно намигване към теб и пожелание за много весели празници!
Докторски боб
500 гр боб (накиснат от предната вечер в студена вода)
1 морков
1 суха чушка
2-3 глави лук
8-10 червени печени белени чушки
1-2 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
олио
сол
чубрица
джоджен
по желание магданоз
Приготвяне:
Боба се сварява, заедно със сухата чушка и моркова. След сваряването моркова и чушката се смачкват с вилица, ципата се отстранява и се връщат в боба. Запържва се нарязания лук, добавят се нарязаните печени чушки, като се позапържат се посипват с 2 с.л. брашно, червения пипер и се налива от водата на боба, оставя се да поври няколко минути. Боба се изсипва в тавичка, добавя се запръжката, ако се налага се долива още от водата до желана гъстота, слагат се и подпавките и всичко се разбърква. Пече се до готовност и сгъстяване. При поднасяне може да се поръси с пресен магданоз.
Рецептата е подходяща за Бъдни вечер! Опитайте и няма да съжалявате!
Звучи много апетитно, Весе! Тъкмо сега ще почвам да готвя бобеца за Бъдни вечер, ще взема да спретна вашата с Танчето рецепта! Благодаря ти за нея, благодаря и на Таня. И Весела Коледа!
ОтговорИзтриванеВеси, рецептата е чудесна!
ОтговорИзтриванеУсмихната свята нощ!
Боба с печени чушки е ненадминат :)
ОтговорИзтриванеВесела Коледа, Веси!
Прегръдка за хубави празници!
Щом има печени чушки,значи аромата е божествен,много вкусен боб,Весе!Прегръдка и Весела Коледа!
ОтговорИзтриванеСветли празници, Веси!
ОтговорИзтриванеНека в дома ти има здраве, любов, уют и благополучие!
Топла прегръдка!
Радвам се, че ви допадна рецептата и ако опитате да споделите дали ви е харесала:))
ОтговорИзтриване