Тиквени хлебчета
около 500 гр брашно
300 гр пасирана печена или варена тиква
3 с.л. олио
7 гр суха мая
100 мл хладка вода
1-2 скилидки чесън
2 ч.л. сол
магданоз
1 жълтък
2 с.л. прясно мляко
Приготвяне:
Омесваме тесто от горните продукти и го оставяме да втаса. Премесваме и разделяме на топки от по около 50 гр, които оформяме на топчета и отново оставяме да втасат. Намазваме с разбърканите жълтък и мляко. Печем на 180 градуса на средно ниво около 30 минути.
Как си ги направила, Весе, та тиквата просто не си личи? Толкова фино изглежда тестото, сякаш е само от брашно и мляко! Страхотни са!
ОтговорИзтриванеВаля, това е от пасирането на тиквата. Благодаря!
ИзтриванеПухкави облачета са кацнали на трапезата ти, Весе, нали? :)
ОтговорИзтриванеГери, наистна се получиха много въздушни.
ИзтриванеЧудесни са, Весе, тези тиквени хлебчета, а харесах много и другите ти нови рецепти -
ОтговорИзтриванемного вдъхновени и идейни, в това число и коледната украса...Благодаря!
Сърдечни поздрави, успешна и усмихната нова седмица!
Дианка, благодаря ти аз, колкото до украсата - заслугата е на дъщерята. Спорна седмица и на теб!
ИзтриванеЕ, на една вълна сме - аз направих опит за обикновен хляб с добавка на тиква. Получи се невероятно вкусен и мек хляб. При теб е още по-вкусен!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Аааа, Тили - от тебе мога само да се уча! Сега ще гледам какви сте ги готвили тези дни:)
ОтговорИзтриванеХлебчетата са просто едно малко бижу. Да взема да направя и да излъжа мъжо, че нали не яде тиква :))))
ОтговорИзтриванеСчитая, че си го излъгала, изобщо няма да познае!:)
ОтговорИзтриване