четвъртък, 4 декември 2014 г.

Кашкавалено хлебче - таралежче

Кашкавалено хлебче - таралежче

Продукти:

1 1/2 ч.ч. брашно  
1 бакулвер
200 г. кашкавал на кубчета
2 сурови картофа, рендосани на едро
1 ч.л. сол
чесън на вкус /може и без него/
1 ч.л. розмарин за тестото и за поръсване отгоре
1 яйце се разбива с 2-3 с.л. прясно мляко и 1 с.л. горчица

Приготвяне:


Меси се тесто от горните продукти без кашкавала. Тестото трябва да е сухо, пръхкаво. Не се мачка, а се подмята. Поставя се на топка в средата на намазана с повече мазнина тавичка. Отгоре се набождат кубчета кашкавал, да се покрие топката и се поръсва с розмарин. Поръсва се и с малко брашно.

Пече се в предварително загрята фурна на  190 градуса 40 мин. до златисто.




*Рецептата видях преди 5 години от Мила в Кулинар БГ :smile1:


4 коментара:

  1. Ехххх,колко е красиво и звездно при теб,Веси......Като в приказка съм!
    А за хлебчето мога само да те поздравя,чудесно оформяне!Прегръдки,Веселушке!

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, сякаш летя... Ама прекрасна визия!
    А хлебчето... Ще го сънувам и утре ще си хапна заради причинения по никое време глад. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Мда, засияха звездичките ми и Калисто, с помощта на Валя:)
    А хлебчето е интересно и като визия, и като вкус, макар пак да съм със стара снимка:)

    ОтговорИзтриване
  4. Интересно и вкусно хлебче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване