Кашкавалено хлебче - таралежче
Продукти:
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакулвер
200 г. кашкавал на кубчета
2 сурови картофа, рендосани на едро
1 ч.л. сол
чесън на вкус /може и без него/
1 ч.л. розмарин за тестото и за поръсване отгоре
1 яйце се разбива с 2-3 с.л. прясно мляко и 1 с.л. горчица
Приготвяне:
Меси се тесто от горните продукти без кашкавала. Тестото трябва да е сухо, пръхкаво. Не се мачка, а се подмята. Поставя се на топка в средата на намазана с повече мазнина тавичка. Отгоре се набождат кубчета кашкавал, да се покрие топката и се поръсва с розмарин. Поръсва се и с малко брашно.
Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса 40 мин. до златисто.
*Рецептата видях преди 5 години от Мила в Кулинар БГ
Ехххх,колко е красиво и звездно при теб,Веси......Като в приказка съм!
ОтговорИзтриванеА за хлебчето мога само да те поздравя,чудесно оформяне!Прегръдки,Веселушке!
Веси, сякаш летя... Ама прекрасна визия!
ОтговорИзтриванеА хлебчето... Ще го сънувам и утре ще си хапна заради причинения по никое време глад. :)
Поздрави!
Мда, засияха звездичките ми и Калисто, с помощта на Валя:)
ОтговорИзтриванеА хлебчето е интересно и като визия, и като вкус, макар пак да съм със стара снимка:)
Интересно и вкусно хлебче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!